cart_icon

אין מוצרים בסל הקניות.

  • בטשון דגים
  • 24.03.2023

איך נבחר דגים טריים

המתכון לארוחת דג מומצלחת מתחיל בלמצוא דגים טריים

כאשר אנחנו באים לקנות דג, איך נדע כי הוא אכן טרי? מה חשוב שנבדוק כאשר אנחנו מסתכלים לו בעיניים? איך נאחסן אותו? היכן ולכמה זמן?

אין ספק כי הדג הטרי עדיף פי כמה וכמה על פני הדג הקפוא שכבר עבר דבר או שניים מאז שחה בים הגדול או בבריכות הדגים. אך בגלל שהדג הוא מוצר כל כך רגיש ונוטה להתקלקל מהר מאוד כאשר לא מתחזקים אותו כראוי, יש ללמוד היטב ולהכיר את אופן הבחירה בדג הטרי ודרכי הטיפול בדגים לאחר רכישתם. ננסה להעניק לכם מספר טיפים שיובליו את הדג בשלום אל הצלחת.

 

טיפים לרכישת דגים טריים :

טיפ מספר 1 – עור הדג

כאשר אתם באים לבחור את הדג הטרי, עליכם לבדוק שהוא אכן כזה. איך תראו זאת? התבוננו במראה העור של הדג. על העור להיות מבריק, לח ורירי מעט. עובדה זו תבטיח את טריותו של הדג.

טיפ מספר 2 – בשר הדג

הבשר צריך להיות גמיש אך גם נוקשה. זאת ניתן לבדוק באמצעות לחיצה על עור הדג. כאשר לוחצים בבשר הדג, הוא צריך להישאר מתוח מבלי שתיווצר בו גומה.

טיפ מספר 3 – הסתכלו לדג בעיניים!

כאשר תסתכלו לדג בעיניים בדקו כי הם נוצצות ומבריקות ואינן עכורות.

טיפ מספר 4 – הריחו את הדג

שתפו גם את האף בחגיגה. שימו לב מהו ריחו של הדג. דג שריחו אינו נעים מעיד על חוסר טריות.

טיפ מספר 5– אחסון הדג

הדג הנבחר הגיע סוף סוף הביתה. היכן תשמרו עליו? אחסנו אותו במקרר ולא בתא ההקפאה. בעת הקנייה בדקו שהדג אוחסן בקירור עם כיסוי של פתיתי קרח השומרים על הקור של הדג אך לא מסוגלים להקפיא אותו.

טיפ מספר 6 – היכן נקנה את הדג?

דגים כדאי לקנות אך ורק בחנויות או ברשתות שיווק שנמצאות תחת הפיקוח של משרד הבריאות.

טיפ מספר 7 – מי ינקה את הדג?

עדיף לבקש מהמוכר שינקה עבורנו את הדג בעת הקנייה. (למה לא?…)

טיפ מספר 8 – כמה זמן נוכל לאחסן את הדג?

אם לא תאכלו את הדג ביום הקנייה, אחסנו אותו במקרר בשקית ניילון סגורה למשך יומיים שלושה או בתא ההקפאה לתקופה ממושכת יותר.

ושיהיה לכם בתאבון!

 

שתף את המתכון
loginclose
  • התחברות
  • הרשמה

חנות דגים בת”א

קרליבך 29, תל אביב

077-5575315
×

צורת חיתוך

שלם
פילה
פרוס
פילה בלי עור
טחון
ספר
צורות חיתוך דגים